- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
- Klaus Iohannis, de Ziua Victoriei Revoluției – „România este într-un moment de cumpănă"
- Elenei Lasconi: „România trebuie să se desprindă de un sistem corupt și să aleagă drumul drept”
- Atac tragic la târgul de Crăciun din Magdeburg
Ana Blandiana și Laura Grünberg, în dialog despre „Eroine (in)vizibile”
Muzeul Național Cotroceni și Institutul Polonez din București prezintă marți, 19 februarie 2019, ora 19.00, în Salonul Cerchez, o nouă ediție a „Conversațiilor la muzeu”. Conferința „Eroine (in)vizibile” va aduce în fața dumneavoastră două personalități remarcabile – disidenta și poeta Ana Blandiana și sociologul Laura Grünberg. Întâlnirea va fi moderată de jurnalistul Matei Martin.
Discuția va avea în prim plan figuri feminine puțin cunoscute care au contribuit la căderea comunismului și va aborda importanța feminismului în trecut și în prezent. Aceasta va fi precedată de proiecția filmului documentar polonez „Nu am fost eroi. Greva prin ochii femeilor” (23 min., 2010, Polonia, sub îndrumarea lui Andrzej Wajda).
Evenimentul se desfășoară în contextul expoziției “Poloneze și românce care au schimbat lumea” deschisă la Muzeul Național Cotroceni în perioada 13 – 27 februarie 2019, în Spațiile medievale. Proiectul expozițional cuprinde poveștile fascinante a 34 de poloneze și românce care, prin curajul lor, au schimba țara, Europa și lumea. Printre protagoniste se află luptătoare pentru independență sau drepturile femeilor, precum și pioniere în domeniul științei sau al sportului. Expoziția a fost pregătită de Institutul Polonez din București, iar Muzeul Național Cotroceni o găzduiește cu ocazia a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.
Participanții la conferința „Eroine (in)vizibile” sunt invitați să facă un tur al expoziției “Poloneze și românce care au schimbat lumea” în intervalul orar 18.15 – 19.00.